Lilkové křížaly neboli jednohubky z pečeného lilku
Potřebné ingredience
lilek, olivový olej - nejlépe panenský, sůl, bazalka, papír na pečení
Postup přípravy
lilek nakrájíme na teňounké plátky, asi do 3 mm, každý plátek osolíme a necháme vypotit. Vodu slijeme. Plátky lilku poklademe na pečící papír, pokapeme olivovým olejem a posypeme bazalkou. Pečeme asi 20 min na 200 stupňů a pak na 150 stupňů, až jsou krásně místy nahnědlé a můžeme papat. Je to fakt moc dobré, vhodné na zobání a u nás je to hned pryč.
osolené plátky lilku necháme v misce vypotit a pak vodu slijeme
plátky poklademe na pečící papír, pokapeme olivovým olejem a posypeme bazalkou a můžeme péci
vytáhneme z trouby krásně opečené a přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ASliva
(upraveno)
23. 5. 2007, 23:45
.... já osolené a vypocené lilky obaluju v hladké mouce a smažím. Tohle bude míň náročné a hlavně míň tučné, takže vyzkouším ... Jinak je máme též moc rádi!! A.
Marcela 1980
(upraveno)
23. 5. 2007, 23:26
Jeste pridejte cesnek a pak je to fakt bomba taky delame, muze se i na grilu