Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept

Lilkové křížaly neboli jednohubky z pečeného lilku

0.0
Lilkové křížaly neboli jednohubky z pečeného lilku

Potřebné ingredience

lilek, olivový olej - nejlépe panenský, sůl, bazalka, papír na pečení

Postup přípravy

lilek nakrájíme na teňounké plátky, asi do 3 mm, každý plátek osolíme a necháme vypotit. Vodu slijeme. Plátky lilku poklademe na pečící papír, pokapeme olivovým olejem a posypeme bazalkou. Pečeme asi 20 min na 200 stupňů a pak na 150 stupňů, až jsou krásně místy nahnědlé a můžeme papat. Je to fakt moc dobré, vhodné na zobání a u nás je to hned pryč.

osolené plátky lilku necháme v misce vypotit a pak vodu slijeme

plátky poklademe na pečící papír, pokapeme olivovým olejem a posypeme bazalkou a můžeme péci

vytáhneme z trouby krásně opečené a přeji dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ASliva 23. 5. 2007, 23:45
.... já osolené a vypocené lilky obaluju v hladké mouce a smažím. Tohle bude míň náročné a hlavně míň tučné, takže vyzkouším ... Jinak je máme též moc rádi!! A.
Marcela 1980 23. 5. 2007, 23:26
Jeste pridejte cesnek a pak je to fakt bomba (Y) (Y) (Y) (Y) taky delame, muze se i na grilu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie